fredag 29 maj 2009

Nordkorea - uppgörelsens timma närmar sig

Återigen hotar och provocerar nordkorea resten av världen.

"Om FN:s säkerhetsråd provocerar oss så kommer våra utvecklade självförsvarsåtgärder att vara oundvikliga....".

Denna terrornation har hotat och provocerat sig fram till ett otal avtal som de utan undantag har brutit. Nu hotar de med kärnvapenkrig om de inte får det de vill ha. Detta är inget annat än en ren terrornation som inte drar sig för något för att få sin vilja fram.

Finns det då någon lösning på detta?
Jag påstår att det finns två fredliga lösningar.
  1. Den ena lösningen är att ge nordkorea allt de vill ha. Vilket är exakt det som omvärlden har gjort hela tiden.
  2. Den andra lösningen är att inte ge nordkorea något alls och låta miljoner människor svälta tills nationen faller sönder eller påbörjar det kärnvapenanfall de hela tiden hotar med.
Om vi är konsekventa och följer den första planen är nordkorea den första nation som genom hot om våld kommer att tilltvinga sig allt de vill ha och komma undan med det. Detta innebär att en terrornation i realiteten styr världen.

Är det försent att förhandla nordkorea till sans och reson? De har redan ljugit sig igenom åratal av uppgörelser, så i realiteten har vi att göra med en banditstat med lögnare i ledande ställning.

Jag är övertygad om att det är försent att förhandla. Det är dags att vara hård och visa nordkoreas ledare att det inte går att hota omvärlden till underkastelse. Risken för kärnvapenkrig finns men är pacifism och underkastelse bättre?


Inga kommentarer: