fredag 19 juni 2009

Fasciststaten Iran har visat sitt rätta ansikte

Den fundamentalistiska fasciststaten Iran visar sitt rätta ansikte!
Återigen skyller Irans ledare på väst.

Några citat:
"-De människor som protesterar är vilseledda av väst!"
"-Valfusk kan inte förekomma enligt lag!"
"-Västländer vill skapa panik!"
"-Jag tror att den här nationen kommer att uppnå alla sina höga mål med hjälp av Gud, sa Khamenei."

Khamenei vill belysa det inhumana USA genom att lyfta fram David Koresh's fascistiska sekt davidianerna i wako och den blodiga upplösningen av de fruktlösa förhandlingarna som slutade i att Koresh sprängde sektmedlemmarna i luften.

Alla vet att Iranska religiösa ledare har mycket hög integritet och moral, eller?
Att vissa Iranska religiösa ledare -mot ersättning- agerar hallickar och erbjuder ett paket med "äktenskap + rum + skillsmässa" är ju eftersträvansvärt och tyder på mycket hög moral.
Släktskap med profeten Muhammed -mot ersättning- erbjuds också. Kan vara trevligt då släktträdet ska finsnickras.

Listan kan göras lång, men det spelar ingen roll vad jag skriver, då det ändå är det ogudaktiga väst som ljuger och luras. Givetvis vet de religiösa vad gud vill och hur människor ska uppföra sig. Detta är inget nytt, utan alltid ett resultat av ett totalitärt statsskick. Det finns inte heller några tveksamheter var problemen finns. Det är alltid och utan undantag externa faktorer som är problemet. Det finns inget utrymme för självkritik och reflektion i ett perfekt totalitärt statskick som Iran, NordKorea med flera.

Jag utmanar alla människor som försvarar dessa stater att fundera på varför det är så att felet alltid ligger utanför dessa länders gränser. Börjar inte försvarsargumenten kännas unkna och lite väl bekanta från religiösfascistiska och totalitära experiment?

5 kommentarer:

Gorzon sa...

Det finns bara en sak att säga om såna som khameine
IDIOTER är vad de är.

Anonym sa...

Byt ut USA mot Iran och Obama mot Khomeini och du får en ganska pricksäker slutledning som du skrev:

"Jag utmanar alla människor som försvarar dessa stater att fundera på varför det är så att felet alltid ligger utanför dessa länders gränser. Börjar inte försvarsargumenten kännas unkna och lite väl bekanta från religiösfascistiska och totalitära experiment?"

Men när gjorde Iran senast en statskupp i USA? Eller ockuperade något grannland tex Mexico eller Kanada?

Viking

Per sa...

1. Vad för slags regering, förbjuder oppositon?
2. Vad för slags regering, har att frukta av att folk säger sin mening?
3. Vad för slags regering, skjuter på sina medborgare när de samlas för att protestera?
4. Vad för slags regering, skickar ut civilklädda poliser för att vandalisera och störa ordningen?
5. Vad för slags ledare, hävdar att alla som håller sig till honom gör det av fri vilja, medans alla som går sin egna väg har ingen fri vilja?
6. Vad för slags gud, går emot fri vilja, kärlek och medmänsklighet?

1) En regering som förbjuder opposition är medveten om sina svagheter och är rädd för dem.

2) En regering som fruktar folket, är ingen regering utan diktatur.

3) En regering som skjuter på sina egna drunknar i sin egna våndor.

4) Ett resultat av 1-3.

5) Den typen av ledare, har litet kontakt med verkligheten. Han är ingen sann ledare, utan en wannabe som desperat försöker hålla sig kvar.

6) Den guden är inte Allah

Peter Hanzon sa...

Du kallar både Branch Davidians och den iranska shiitiska makteliten för "fascistiska". Därmed visar du bara att du är helt okunnig om vad fascism är, per definition.

Ta gärna reda på vad begrepp betyder i verkligheten innan du använder dem som skällsord (inte för att jag tror att just du skall fatta detta, men kanske någon annan läsare).

Anonym sa...

Det är inte bara folket i Iran som påverkas av detta val där ett flertal västländer garanterat har ett kort med i detta spel.Har ju visat sig om och om igen i historien att bla USA varit delaktiga i mer än lovligt rumsrena affärer i detta mellanöstern där de både hjälpt till att tillsätta ledare och avfört dom med militära styrkor när det inte passat längre.Irak är ju bara ett av dessa fall för de som kan sin politiska historia där folket redan haft fullt upp med att kämpa mot diverse förtryck.Resten ylar som vanligt utan att begripa att det spelas ett högt spel bakom kulisserna bakom ryggen på de flesta av värdlens medborgare i en Demokrati som skördat fler liv än något annat i denna historia.

NetRunner