torsdag 21 maj 2009

Kan vi be om klarspråk tack!

DN's artikel om den stoppade terrorattacken i New York är så otroligt vagt skrivet att det inte säger något alls om de som planerade dåden.

Inget sägs om dessa individer som på minsta sätt kan klargöra för oss som läsare varför de hyser sådant hat mot judar och "amerika" (vilket är ett löjligt vitt begrepp då det omfattar en hel kontinent).

En så vagt skriven artikel måste med nödvändighet ha kopierats direkt ur faxen från någon nyhetsbyrå.

Kan det vara så att DN med flera nyhetsmedier inte vill eller vågar skriva vilka dessa individer är? Är det så att deras bakgrund och motiv inte är av allmänt intresse? Jag efterlyser en mycket bättre skriven artikel som med klarspråk och utan eufemismer beskriver dessa individer och deras motiv! Enligt journalistikens element bör sanningen komma först, så kan ni vara snälla att göra oss den tjänsten snarast, tack?

Journalister, skärpning!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, exakt. Jag skulle vilja veta vilken roll åklagarens religion spelade i historien. Lev Dassin hette han tydligen. Verkar som det alltid dyker upp nån sån när det rör sig om "terrorattacker" som av nån anledning aldrig någonsin lyckas.

Tillåt mig att tvivla på "muslimernas" (som alla verkade ha rätt västerländska namn?) skuld...

Tony sa...

Det var muslimer och några som konverterat till islam i fängelse. Att DN inte vill berätta detta är som vanligt. Orsaken till hatet mot judar kommer från islamsk litteratur som koranen och ahadith.

Anonyms, "(som alla verkade ha rätt västerländska namn?)", har ingen betydelse. Vem som helst kan vara muslim.

Anonym sa...

De fyra tillhörde ett gäng svarta amerikanska konvertiter som bildat sin egen "jihadist-sekt" i lilla Riverdale för att utkräva "hämnd" på judar och den amerikanska militären för att dessa "mördar" muslimska bröder.

Deras klumpighet när det gällde att skaffa vapen ledde till att de fick FBI:s ögon på sig förra året. FBI passade då på att agera "vapenförsäljare" - med riggade IED:s och Stingers - för att kunna sätta dit dem; vilket man ju också lyckades med igår.

Ett par av terrorist-wanna-beerna hade såväl sina vanliga "kristna" dopnamn, som arabiska konvertitnamn:

Ledaren var en viss James Cromite (alias Abdul Rahman) och under sig hade han Onta Williams, David Williams (alias Dauod Williams) samt Laguerre Payen (alias Amin Payen).

Tack för en bra sida

Rick