tisdag 24 mars 2009

Ipred - ger du upp din frihet?

Ipred lagen är på ingång och därmed uppfylls Georg Orwells framtidsvision 1984.

Detta är en livsfarlig utveckling där alla intressenter får tillgång till hur du använder ditt internet. Vem som helst som anser sig vara en sk branschorganisation får alla rättigheter att tjuvtitta på din surfning och skicka kravbrev till dig för misstänkt brottslighet.

Hur skyddad är du som individ från att detta system missbrukas?
Staten säger att du är trygg. Allt ska gå via civilrättslig domstol så du kan vara helt lugn för att detta inte ska missbrukas.

Detta är givetvis en lögn. Alla system som på minsta sätt kan utnyttjas för att spåra medborgares rörelser och vanor har i alla tider brukats och missbrukats. Inget kan få mig att tro att ipred är ett undantag. Ipred lägger grunden till ett fantastiskt kraftfullt verktyg att spåra dina rörelser, och då menar jag verkligen rörelser. Det går nämligen alldeles utmärkt att spåra trafiken på din mobiltelefon också. För du tror väl inte att det slutar med att spåra ip-adresser på din internetuppkoppling hemma? Detta är bara början på alla fantastiska möjligheter som öppnas för storebror att bevaka sina medborgare.

Så, ger du upp din frihet?

Inga kommentarer: