måndag 23 mars 2009

Har tidigare läst boken "god is not great" av Christopher Hitchens.

En fantastiskt duktig författare som gör processen kort med allt vad religion heter.
Han beskriver med stor precision alla aspekter på vad religionen gör för (läs mot) mänskligheten. Exempelvis från att hjärntvätta våra barn till att utlova fantastiska belöningar i livet efter detta, helt utan minsta bevis. Det är ett under av dumhet att människor ens överväger möjligheten att det som står i "skrifterna" skulle vara den absoluta sanningen som ej får ifrågasättas.

Alla tänkande människor inser att religionen är en stor lögn för att kuva människor. Kanske även ett första (mycket dåligt) försök att förklara allt.
Påven gör nu allt han kan för att låta påskina att Katolska kyrkan är ofelbar samtidigt som det våldtas och hjärntvättas barn på löpande band, skamligt! Nu senast var det en våldtagen ung flicka endast nio år gammal som av medicinska skäl fick göra abort. Beslutet togs av flickans mamma och en läkare. Katolska kyrkans svar: Mamman och läkaren utesluts ur katolska kyrkan. Den man som våldtog flickan blev givetvis - inte utesluten. Se bland annat http://www.msnbc.msn.com/id/29531755/

Att sedan alla stora religioner inte har jämställdhet på dagordningen behöver jag väl knappast ens nämna. Att kuva kvinnor och barn är närmast ett mantra inom alla stora religioner.

Att man redan nu förfäras av vad religionen står för är inte förvånande och då har jag inte ens nämt såkallade hedersmord och könsstympning som är en del i vissa religioner. Att det finns människor som på fullt allvar påstår att religionen är basen till all moral är helt otroligt.

Christopher Hitchens avfärder religionen egentligen med en enda mening: " What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence!". Ganska bra formulerat tycker jag, minst sagt.

Inga kommentarer: