söndag 28 juni 2009

Moder Teresa var absolut en bakåtsträvare!

Ett hemskt manifest på DN idag som jag bara måste kommentera.
Nedan följer några citat med mina kommentarer.

"vi vill betona kristendomens historiska roll för utveckling, vetenskap, kultur och mänsklig gemenskap"
Om man med detta menar något positivt blir jag riktigt orolig.
Om jag inte har blivit felinformerad har alla typer av utveckling, vetenskap och kultur mycket hårt slagits ned av de rättrogna i alla tider om det på minsta sätt har utmanat eller ifrågasatt de läror som för tillfället har rått inom den tro som hade makten. När det gäller gemenskap så antar jag att det är inkvisition och häxprocesser som avses, eller?

"Martin Luther King och Moder Teresa var inga bakåtsträvare"
Inget i den kristna bibeln talar om alla människors lika värde. Bibeln uppmanar till rasism och annat ont.
Martin Luther King hade en övertygelse om att jämställdhet oavsett hudfärg är en mänsklig rättighet. Detta finns inte nedtecknat i bibeln utan bygger på humanism.

Moder Teresa frotterade sig med högerextremistiska diktatorer och andra mycket tveksamma individer. Moder Teresa bekämpade med alla medel abortlagstiftning och användandet av kondom. Moder Teresa gratulerade prinsessan Diana till sin skilsmässa men ville inte se "vanliga" olyckliga par skilja sig.
Det finns mycket mer skrivet om hennes ogärning i denna bok.

"Vi som skriver den här artikeln har det gemensamt att vi bekänner en personlig tro..."
Är författarna seriösa eller driver dom med oss?
Vad betyder det att ha en personlig tro?
Vilka delar av de heliga skrifterna tror författarna på?
Är det inte guds ord som är nedtecknade i de heliga skrifterna?
Med vilken rätt anser den enskillde medförfattaren vara den som har den rätta tron?
Med vilken rätt förkastar författarna valfria delar?

"... bygga bildningsanstalter är historiskt sett epokbildande."
De troende har aldrig uppmuntrat till kritiskt tänkande. Oräkneliga kritiker, filosofer med mera har fått sätta livet till. Om det inte vore för religionens bakåtsträvanden hade vi kanske haft internet redan på 1200 talet i stället för inkvisitionen.

"Det är allmänt erkänt att dessa rörelser (inomkyrkliga eller frikyrkliga väckelserörelser) har betytt oerhört mycket för framväxten av demokratiskt tänkande och demokratiska institutioner i Sverige."
Återigen vill författarna ta åt sig äran och klappa sig på axeln för något som inte har med religion att göra. Inget i de heliga skrifterna talar om demokrati. Allt inom religion är totalitärt (Situationen i Iran är väl ett bevis om något) och i vissa delar fascistiskt. Det författarna syftar på är de individer som sannolikt av humanitära skäl drev fram reformer. Se gärna denna länk för mer information om detta. Notera stycket "Kristendom"

"vi vill samtidigt betona att det västerländska rättssamhället och demokratiska system har en tydlig grund och ett historiskt ursprung i kristen människosyn och dess betoning av allas lika värde."
Allas lika värde? Nej författarna har sannolikt strukit de delar av den kristna bibeln som inte behagar dem. Det är i den kristna bibeln som stöd finns för slaveri. Det är bara de som har den rätta tron som har lika värde alla andra ska dö och sedan förpassas till helvetet enligt bibeln.

"... Å andra sidan hör det till föräldrarnas lagfästa rätt att fostra sina barn enligt sin tro och sina värderingar."
Ingenstans nämns barnens rätt att slippa bli hjärntvättade av religösa fundamentalister och bigotter. Ingenstans ett ord om det viktigaste för ett friskt samhälle. Nämligen rätten att slippa bli indoktrinerad av något som baseras på tro och tyckande. inte ett ord om intellektuell ärlighet och vetenskapliga fakta som borde vara det som undervisning av barn grundar sig på. Nej istället vill författarna ta sig rätten att låta, inte bara sina barn utan allas barn bli hjärntvättade i dessa avskyvärda friskolor.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad många obildade och fördomsfulla påståenden om Kristendomen i en och samma bloggpost. När jag skummar igenom din blogg ser jag dock att du lider av ett sjukligt hat mot religion så då är det nog ingen idé att be om källor eller dylikt. Alltihop finns bara i ditt huvud ändå.

Micke sa...

Hur vore det om du argumenterar för din sak istället för att beskylla mig för att fantisera?
Allt jag skriver finns det källor till, men det spelar ingen roll för du skulle aldrig acceptera dessa källor ändå.

Anohito sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anohito sa...

Kom med argument istället för personangrepp på bloggförfattaren.

@Micke:
Intressant skrivet, men lite mer länkar vore på sin plats. Och lite mer nyans vore på sin plats. Visst har det varit bakåtsträvande... men inte alltjämt väl?

Micke sa...

@Anohito:
Tack för din kommentar!
Jag har putsat lite på mitt inlägg och lagt till något fler länkar på din inrådan.
Notera att i det manifest som ligger till grund för mitt inlägg finns inte ett spår av källor och länkar.
Vad gäller aktuellt läge för religiöst bakåtsträvande ber jag dig notera de religiösa friskolornas intåg samt den FN resolution (62/154) som jag tidigare har kommenterat som gör det olagligt att kritisera religion.
Den "personliga tro" som författarna uppger att de har är intellektuellt ohederligt då det inte går att veta vilka delar av bibeln de väljer att tro på respektive förkasta.
Det finns mycket mer jag kan skriva om detta men jag sparar nog det till ett nytt inlägg :)

Anonym sa...

Måla inte Gud pöå väggen nu.

http://www.newsmill.se/artikel/2009/07/02/infor-vattumannens-tidsalder-0